zöld épület
Ingatlan

Hogyan változtak a befektetési stratégiák a vírus utáni és a klímakatasztrófa előtti piacon?

Portfolio
Hihetetlenül bizonytalan időszak ez a befektetők számára, hiszen a folyamatosan érkező pénzeket óriási kockázatok és bizonytalanság közepette kell jól jövedelmező és megfelelő hozamot termelő eszközökbe elhelyezni. Mindeközben az ESG, a zöld kötvények, a zöld befektetési alapok szárnyalnak, már csak megfelelő ingatlanokat kellen tömegével találniuk. Elindult a harc a zöldért, és folytatódik a küzdelem a magas és biztonságos hozamokért. Vannak jó alternatív megoldások, vagy maradnak a core eszközök? - Ez a fő kérdése a szeptemberi 15-ei Property Investment Forum egyik kerekasztal-beszélgetésének.

Egy olyan változás közepén vagyunk, amikor a tőkepiaci áramlások összekapcsolódhatnak a fenntarthatósági célokkal, a befektetők olyan eszközöknek adhatnak bizalmat, amelyek egyben megfelelnek a hosszú távú klímapolitikai vállalásoknak is.

Az ingatlanpiacon ezek az eszközök az energiahatékony, fenntartható üzemeltetésű épületek lehetnek, amelyek egyértelműen felkeltették a befektetők, és talán már az épület használók figyelmét is. A kötelezettségek is életbe léptek arra vonatkozóan, hogy a fejlesztések fenntartható irányba menjenek, akár az épületenergetikai követelményrendszer szigorodására, akár a projekteket finanszírozó bankok beszámolási kötelezettségére gondolunk. Ahogy nő az igény a zöld épületekre, és már nemcsak a nemzetközi hátterű vállalatoknál lesz alapelvárás, hogy zéró kibocsátású irodaházban, logisztikai ingatlanban, vagy retail egységben dolgozzanak a munkavállalók, úgy fognak elszaporodni itthon is a szigorú követelményeknek megfelelő házak, és úgy lesz egyre több lehetősége az intézményi befektetőknek még nagyobbra duzzasztani ezt a szegmens.

Befektetési stratégiák a Covid utáni és a klímakatasztrófa előtti piacon. Hogyan zöldülnek a befektetői elvárások? - Ezekről is szó lesz a szeptember 15-ei Property Investment Forumon.

Már csak néhány, pénzügyi szempontból egyáltalán nem elhanyagolható kérdés maradt: Vajon milyen a zöld ingatlanok hozamteremtő képessége? Milyen lesz egy zöld ingatlanalappal elérhető, és egy hagyományos ingatlantermékeket felsorakoztató befektetési portfólió hozama a következő 1, 5, vagy akár 10 évben? Tudja értékelni a piac a régi épületekből, (ha nem is vadi újat), de korszerű ingatlanokat létrehozó ingatlanbefektetőket? Az ilyen, és az ezekhez hasonló kérdések megválaszolása a szeptemberi 15-ei  Property Investment Forum "Mit keres a tőke? – Befektetői kihívások és zöldülő elvárások" című kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek lesz a feladata:

Moderátor: Botos Bálint CFA, Managing Partner, Forestay Alapkezelő

Előadók:

Címlapkép: Getty Images

aszfalt, útépítés, bitumen
német választás 2021 szavazás voksolás
olaf scholz
török_isztanbul
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
aszfalt, útépítés, bitumen