budapest utca getty stock
Ingatlan

Új önkormányzati bérházat épít a pesti kerület

Portfolio
Új önkormányzati bérház épül a Keleti pályaudvarnál, a Verseny utca 22-24. szám alatt - írja az Építészfórum. A tervek szerint a telken lévő rossz állapotban lévő házat lebontják, aminek helyén kialakítják a bruttó 8 ezer négyzetméteres bérházat. A projekt várhatóan 2023 nyarára készül el.

Lebontják a Keleti pályaudvarhoz közeli Verseny utca 22-24. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületet, hogy a helyén egy új bérház épülhessen. Az Építészfórum megkeresésére Sólyom Benedek, Erzsébetváros főépítésze elmondta: az elavult szükséglakásokat tartalmazó épület helyén egy új, korszerű, 80 lakásos önkormányzati bérház építését valósítják meg.

A hazai lakáspiaccal kiemelten foglalkoznak a szakértők a szeptember 15-i Property Investment Forum 2021 konferencián. Részletekért kattints!

A tervező kiválasztása közbeszerzési eljárással már megtörtént: a munkát a ZIP Architects Kft. és Hét-fő Belsőépítészeti és Iparművészeti Tervező Betéti Társaság végzi, jelenleg folyik a tervezés. Az új épület két szárnyból áll majd, közöttük egy nagyméretű, zöld belső udvar létesül. A projekt befejezésének tervezett időpontja 2023 nyara. Az új beépítés bruttó 8 ezer négyzetméteren valósul meg és a házhoz mélygarázs is tartozik majd.

Korábban többször írtunk a XIII. kerületről is, ahol szintén nagyon sok önkormányzati bérlakás épül, de újabban a piaci alapú bérlakásfejlesztések is kezdenek megjelenni a piacon, melyre a IX. kerületben láthatunk példát.

Címlapkép forrása: Getty Images

német választás 2021 cducsu spd
vakcina
orosz légierő SU-25 vadászgép
aszfalt, útépítés, bitumen
olaf scholz
török_isztanbul
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
aszfalt, útépítés, bitumen