Előfizetői tartalom

Szigorú előírások és pénzügyi érdekek: újjászületésre kényszerül az ingatlanpiac

Portfolio
A fenntarthatóságért nekünk kell tennünk, mindenkinek a saját területén. A jó példa ragadós lesz, de az se baj, ha szigorú előírások és akár egyre erősödő pénzügyi érdekek is kötődnek ahhoz, hogy a zöldülés felé egyre mélyebb és tudatosabb legyen az elhatározásunk. Hogyan lesz fenntartható egy ingatlanfejlesztés? Hogyan lehet 400 tonna szén-dioxiddal csökkenteni egy 14 ezer négyzetméteres irodaház éves kibocsátását, miközben 30 millió forintot megspórolunk? Miért elengedhetetlen az ingatlanok zöld üzemeltetése egy zöldnek titulált projeknél? Mennyire fenntartható építőanyag az alumínium? Mit jelent az élhető és zöld város kifejezés Budapest esetében? - Ezekre a kérdésekre adnak választ előadóink a szeptember 15-ei  Property Investment Forumon célzott prezentációk segítségével.

A befektetői elvárások, a finanszírozó bankok kötelezettségei, illetve a bérlői igények is abba az irányba mutatnak, hogy egyre alacsonyabb CO2 kibocsátású épületekre van szükség, legyen az irodaház, lakóépület, egy logisztikai központ, szálloda, vagy akár egy bevásárlóközpont. A lakásvásárlók egyre tudatosabban keresik a magas energiahatékonyságot garantáló lakásfejlesztéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés