Előfizetői tartalom

Lassult a lakbérek emelkedése: ennyiért bérelhetünk lakást az egyes városokban

Portfolio
Lassult a lakbérek emelkedése augusztusban: az előző hónaphoz képest országosan és a fővárosban is 1% körüli mértékben drágultak a kiadó lakások. A hét hónapja tartó folyamatos emelkedés ellenére az árak az egy évvel korábbi szintet átlagosan mindössze 3–4%-kal haladták meg. A budapesti kínálat gerincét adó belső kerületekben ennél mérsékeltebben, 2,6%-kal emelkedtek a lakbérek egy év alatt, a legjelentősebb fővárosi növekedés a pesti átmeneti kerületekben (5,0%) volt - derül ki a KSH-Ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.

Lassult a lakbérek február óta tartó emelkedése 2020-ban több hullámban csökkentek, majd 2021 februárjától újra növekedni kezdtek a lakbérek. Az emelkedés 2021 augusztusában is folytatódott: az előző hónaphoz mérten országosan 1,1, Budapesten 1,2%-kal lettek magasabbak az árak. Országosan 3,7, Budapesten 2,8%-kal nőttek a lakbérek tavaly augusztushoz képest, az országos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái