Előfizetői tartalom

A milliós négyzetméterár sem állítja meg a lakásvásárlókat: kapkodják az új lakásokat

Portfolio
A nyári új lakáskínálat nem tudta tartani a lépést az eladott mennyiséggel, így ismét 7 ezer alá csökkent a szabad, még megvásárolható budapesti új otthonok száma. Bár nem volt rekord a  értékesítési szám, az elmúlt 3 év távlatában még így is sok, mintegy 1900 új lakást vásároltak meg Budapesten, amellett, hogy már elérte az 1 millió forintos átlagot a négyzetméterár. Úgy tűnik, hogy a XIII. kerület újra és újra nagy kedvence a vásárlóknak, ugyanis a korábbi negyedévhez képest minden kerületben csökkent valamelyest az eladott új otthonok száma, miközben Angyalföldön közel 130-al több új lakást vettek meg 2021 nyarán - a Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján.

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk a legfrissebb újlakás-piacot érintő adatokról és változásokról, illetve arról is, hogy átlépte az 1 millió forintos határt a budapesti új otthonok átlagos négyzetméterára: Kapcsolódó cikkünk 2021. 09. 22. Mi történik az új lakások piacán? - Kilenc pontban foglaltuk össze a lényeget 2021. 09. 20. Átléptük a lélektani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés