Előfizetői tartalom

Okos épületek: már a vízóra leolvasásához sem kell élő munka

Portfolio
A mobiltechnológia, a mobilhálózatok által kínált szolgáltatások már egyáltalán nem csak arról szólnak, hogy felhívhatjuk a segítségükkel telefonon egy ismerősünket. Az IoT, az okos épületek és az okos városok világában a mobiltechnológia már hatékonyan képes összekötni a közművek, az otthonok összehangolt rendszereit, valamint azok automatizálással, energiahatékonysággal kapcsolatos törekvéseit. Hogyan lehet leolvasni élő munka nélkül egy vízórát? Hogyan lehet lekövetni és meghatározni egy esetleges csőtörés pontos helyét? Erről is szó volt az idei Property Investment Forumon.

Gál Andor, a Telenor Magyarország Zrt. üzleti megoldás menedzsere előadása során felidézte, hogy évtizedekkel korábban, a mobiltelefonok megjelenésével együtt, szinte azonnal felbukkant az igény a pusztán adatkapcsolatra alkalmas eszközök, megoldások iránt, amit később, a Csomagkapcsolt Adatátvitel egyszerűsített le, ezzel ugyanis az adatok továbbítása jóval könnyebbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés