B_RKL20210409008
Ingatlan

Kezdődhet az új kelenföldi buszterminál és parkoló tervezése

Portfolio
Lezárult a kelenföldi buszvégállomás átalakításának tervezésére kiírt közbeszerzés, aláírták a szerződést, így indulhat a tervezés - írja Facebook oldalán Fürjes Balázs. Az átalakítás célja, hogy a BKK buszok mellett a Volánbusz járatai is egy oldalról, Őrmezőről induljanak, valamint bővítik a kelenföldi P+R parkoló kapacitásait is.

A tervezésre kiírt közbeszerzést a Közti Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. alkotta konzorcium nyerte. A szerződés aláírásával pedig elkezdődhet végre a buszvégállomás átalakítása.

A Volánbuszok végállomása az Etele térről az őrmezei oldalra költözik. A BKK járataival egy közös, fedett, modern buszterminál épül, mosdóval és különböző, ma még hiányzó szolgáltatásokkal. Az Etele téren így jelentős terület szabadul fel, ahol akár plusz zöldfelületet lehet kialakítani - írja bejegyzésében Fürjes Balázs. Az új végállomásra pedig rövidebb úton, és az autópálya bevezető szakaszának buszsávján gyorsabban juthatnak el az elővárosi járatok, nem kell majd az Egér út felé kerülniük.

fürjes kelenföld

Kelenföld egy hatalmas csomópont, itt található 1-es,19-es, 49-es villamos és a 4-es metró végállomása, és innen indul összesen 54 buszjárat a budapesti agglomerációba és a többi kerületbe. A csomópont jelentősége miatt pedig az ottani P+R parkoló kapacitását is bővíteni kell.

Megoldásként az őrmezei oldalon egy többszintes P+R-parkolóház kerül kialakításra, melyben legalább 1500 férőhely lesz reggelente. A bicikliseknek új kerékpártárolók, továbbá taxidrosztok, valamint K+R-parkolók is lesznek (csak addig állhatnak meg az autók, amíg az utasok kiszállnak).

A kelenföldi csomópont fejlesztése egy valódi dugócsökkentő beruházás, amely egyaránt szolgálja az agglomerációban élőket és a budapestieket, az autósokat és a tömegközlekedőket - írja az államtitkár.

Címlapkép: MTI Fotó / Róka László

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel
Oroszország permafroszt olvadás klímaváltozás

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
balaton nyár hőség