Előfizetői tartalom

Íme a vasúti alagút, ami a Duna alatt kötné össze Budapest két pályaudvarát

Portfolio
Ritkán van arra lehetőség, hogy egy évszázados időtávra tervezett gigaberuházás kezdeti lépéseit közvetlen közelről figyelhetjük meg, egyes elemeit pedig akár magunk is alakíthatjuk. A BAVS, vagyis a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia keretein belül megvalósítás előtt álló vasúti alagút, mely a Duna alatt kötné majd össze Budapest két fontos pályaudvarát éppen ilyen. A Budapest Fejlesztési Központ és a Portfolio október 6-i "Vasút a Duna alatt" konferenciának ez lesz a középpontjában.

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia a fővárost és agglomerációját érintő elővárosi kötöttpályás közlekedésnek, azaz a MÁV elővárosi vasútvonalainak, illetve a hévvonalaknak a fejlesztéséről szóló, átfogó, hosszú távú célokat és az ezek eléréséhez szükséges fejlesztéseket meghatározó dokumentum, új alapokra helyezi a vasút és a hévek szerepét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés