Előfizetői tartalom

Nem nyílhat bánya Délegyházán - Túl szennyezett a Budapesti Atlétikai Stadion építésekor kitermelt föld

Portfolio
Környezetszennyezési és közegészségügyi okok miatt nem nyithat bányát Délegyházán a Precíziós Agrokémia Zrt. - írja a Népszava. A bányába többek közt a Budapesti Atlétikai Stadion beruházásánál keletkező szennyezetlen inert anyagot is hordták volna. A szakhatósági vizsgálat szerint a kérelmező által közölt adatok nem igazán egyeznek a korábban készült vizsgálatok eredményeivel.

Elkaszálta a Precíziós Agrokémia Zrt. délegyházi bányanyitási tervet a Pest megyei Kormányhivatal. A cég még a nyár közepén kezdeményezett környezetvédelmi hatósági engedélyezési eljárást. Az „újtelep” lakóházaitól alig 50-100 méterrel elterülő 25 hektáros bányaterületről évi 200 ezer köbméter homokot és kavicsot termeltek volna ki, amit napi 128 teherautóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés