Előfizetői tartalom

Sokkoló a globális építőanyag-hiány

Portfolio
Az Euroconstruct brit elemzője, Harvir Dhillon szerint az elmúlt hónapok építőanyag hiánya a növekvő inflációval párhuzamosan az egész világ építőiparának kínálati oldalát sokkolja. És úgy tűnik, hogy ez 2022-ig meg is marad. Az ellátási lánc megszakadását számos tényező okozta, ezek között volt a fűrész- és acélgyárak korlátozott kapacitása a környezeti tényezők miatt, mint például az erdőtüzek a főbb faexportőr országokban, az USA-ban, Svédországban.

Az építőanyagok iránti nagy kereslet a járvány után meglehetősen biztató volt és az építőipar sok országban bizonyította ellenállását az első leállások után. Az építőipari termelés az EU-ban 14%-kal nőtt 2021. második negyedévében, az előző év azonos időszakához képest. Az Euroconstruct országok közül három ország kifejezetten kivételes növekedést mutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés