Előfizetői tartalom

ÉVOSZ: együttműködik a hatóságokkal az építőipar kifehérítése érdekében

Portfolio
Az idén a NAV, a Kormányhivatalok és a Gazdasági Versenyhivatal az építésgazdasági lánc minden pontján többezer ellenőrzést végzett. A vizsgálatok elsősorban a tisztességes piaci versenyt, a nyilvántartások, bevallások meglétét, a szerződések valódiságának vizsgálatát, a munkavállalók foglalkoztatási körülményeinek vizsgálatát, valamint az építőipari árak alakulásának realitását ellenőrizték. Az ellenőrzéseknek az a célja, hogy a lakossági fogyasztók, a munkavállalók és a tisztességes piaci szereplők érdekében feltárják a piaci anomáliákat és segítsék a vállalkozásokat a törvényes működésben - szerepel az ÉVOSZ közleményében.

Az ÉVOSZ kibővített elnökségi ülésén Rigó Csaba Balázs a Gazdasági Versenyhivatal elnöke a 2021 júliusában lefolytatott építőipari célvizsgálat tapasztalatairól számolt be, az építésgazdasági láncolat ellenőrzési tapasztalatairól pedig Tamásné Czinege Csilla, a Pénzügyminisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára, és dr. Pilz Tamás a Miniszterelnökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés