Előfizetői tartalom

Ilyen 5G-fejlesztés sem volt még Magyarországon: épül az East-West Gate hálózata

Portfolio
Speciális, ipari 5G hálózatot alakítanak ki a jelenleg is épülő East-West Gate vasúti terminálban Fényeslitkén. A technológia specialitása, hogy távolról lehet vele irányítani azokat a darukat, amik a vagonok átrakodását végzik. A technológiát a Vodafone és a Huawei közösen fejleszti – jelentették be egy pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Magyarország és Ukrajna határán tavaly óta épül az East-West Gate intermodális terminál. A projekt célja egy környezetbarát, gyors árufuvarozásra alkalmas terminál létesítése. Itt rakodják majd át a vasúton – Kína, Oroszország felől - közlekedő áruk jelentős részét az európai sínekre. A terminállal Magyarország aktív részese lehet az Ázsia és Európa közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés