Előfizetői tartalom

Fürjes Balázs: "A Duna alatti vasúti alagút megépítésével, eltűnne a Déli pályaudvar a Föld felszínéről"

Portfolio
A 4 és fél kilométeres Duna alatti vasúti alagút megépítésével eltűnne a Déli pályaudvar a Föld felszínéről. Bel-Budán a sínek elvágó hatása megszűnne, értékes területek szabadulhatnának fel, valamint a Nyugati pályaudvar egy jelentős része is felszabadulna"- mondta el Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, a Budapest Fejlesztési Központ és a Portfolio október 6-i "Vasút a Duna alatt" konferenciáján.

"Egy 4 és fél kilométeres vasúti alagútról beszélünk, ami nem cél, hanem stratégiai eszköz." - kezdte el nyitóelőadását Fürjes Balázs, majd a Budapestet, valamint a főváros környékét érintő közlekedési helyzettel kapcsolatos kihívásokat összegezte. Évente a HÉV 73 millió fős utasforgalmat generál, a MÁV forgalma 138 millió fő éves szinten. 4 millió azoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés