Előfizetői tartalom

Honnan lesz pénz egy dunai vasúti alagútra? - Ki járhat igazán jól vele?

Portfolio
A finanszírozás mechanizmusát az adja, hogy valamibe befektetünk, annak hatására létrejön egy infrastruktúra, ami olyan előnyökkel jár a munkavállalók, a lakosság, az infrastruktúrát használók és az ingatlantulajdonosok számára, ami több pozitív eredménnyel jár, mint a kezdeti befektetett tőke - mondta el a Budapest Fejlesztési Központ és a Portfolio október 6-i "Vasút a Duna alatt" című konferenciáján Antonio Beltrán Arranz, a Steer vezető tanácsadója. Balás Gábor, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ ügyvezetője pedig a projekt konkrét előnyeit foglalta össze.

A kormányzati források mellett egy ilyen projekt esetén EU-s források is rendelkezésre állhatnak, például az Európai Bizottság, az Európai Befektetési Bank, vagy az Európai Regionális Fejlesztési Bank irányából. Emellett az Európai Unió Zöld Alapjának forrásaira is gondolhatunk. Ezek mellett viszont olyan források is szóba jöhetnek, mint a projekt hatására felszabaduló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés