Előfizetői tartalom

Eljött a fordulat ideje: megerősítés érkezett az építőanyagárak csökkenéséről

Portfolio
A tegnapi ÉVOSZ bejelentéséhez hasonló folyamatokról számolt be a hazai építőiparban Cseresnyés Péter, kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. Elmondása szerint a három hónapja zajló fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzés legfrissebb eredményei kedvező fordulatra engednek következtetni. A kifogásolási arány a vizsgálatok július eleji megindítása óta tíz százalékponttal csökkent. Az első félévben még folyamatos és nagyarányú áremelkedés ősz elejére nemcsak megállt, hanem számos termékkörben már érdemi mérséklődés is mutatkozik - áll az ITM közleményében.

A fogyasztóvédelem a nyár közepén kapcsolódott be az építőipari alapanyagok piacán tapasztalható visszás jelenségek vizsgálatába. A kormányhivatalok munkatársai az elmúlt három hónapban az egész országot bejárták, 685 helyszíni ellenőrzésből közel 400 esetben tapasztaltak jogsértést. Piacfelügyeleti hatáskörben több mint 1100 féle, összesen mintegy 350 ezer darab...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés