Előfizetői tartalom

Nőttek a lakásárak - Vége a stagnálásnak, már növekvő pályán a lakáspiac?

Portfolio
Kiadta a KSH a legfrissebb, 2021. április-június közötti időszakra vonatkozó lakásárindexet. Bár még nem érkezett be az összes adásvétel, így előzetes számokat láthatunk csak, az már szembetűnő, hogy az egy negyedévvel korábbi, és az egy évvel korábbi árakhoz képest is tovább drágultak a használt lakások. Korábban a negyedéves statisztikák felváltva csökkenésbe, majd növekedésbe csaptak át, elindítva ezzel egy hullamzó mozgást a negyedéves árváltozásban, és egy stagnáló időszakot eredményezve az éves összehasonlításokban. A legfrissebb, előzetes adatokban viszont már negyedéves szinten sincs csökkenés, helyette enyhe, 1,3%-os áremelkedés látható. Éves szinten pedig már kétszámjegyű a drágulás.

Hangsúlyozzuk, hogy előzetes adatokat közölt a KSH 2021 második negyedévére vonatkozóan, azaz a számok még változhatnak a következő hónapokban, ahogy beérkeznek az adásvételek. Az előzetes adatok azt mutatják, hogy a stagnáló ("fűrész" mozgás negyedévenként) hazai lakáspiac egyre inkább növekvő tendencia felé indult el. 2021 II. NEGYEDÉVÉBEN A magas tranzakciószámot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés