Előfizetői tartalom

Így lőtt ki az űrbe a hazai lakáspiac - Tíz évvel ezelőtt senki nem fogadott volna erre

Futó Péter
A tavaly berobbant járvány hatásaként sokan számítottak arra, hogy a következő években megállhat az áremelkedés, sőt egyesek tartós árcsökkenést prognosztizáltak. Ma viszont már látjuk, hogy ez nem következett be. Mi játszhatott szerepet abban, hogy egy ilyen globális esemény sem tudta megállítani az évek óta tartó áremelkedést? Mi történt az elmúlt tíz évben a hazai lakáspiacon, mennyire tekinthető egészségesnek a mostani árszint, a tranzakciószám vagy az épülő lakások száma? Hol és mennyire éri meg ma lakásba fektetni a pénzünket? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Valkó Dáviddal, az OTP Ingatlanpont vezető elemzőjével.

Az elmúlt tíz évben megéltük a lakáspiac mélypontjait és az új csúcsokat egyaránt. Mit jelentett ez a kereslet vagy a lakásárak tekintetében? Tény, hogy az elmúlt tíz évben jó betekintést nyerhettünk a piaci hullámzásba, de igazából 2006-ig kellene visszamennünk ahhoz, hogy elmondhassuk, megtapasztaltuk a ciklikusan működő lakáspiac minden egyes fázisát. A ciklusokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái