hommok kavics bánya
Ingatlan

Tíz év után nyit ki újra a salgótarjáni kavicsbánya

Portfolio
Tíz évnyi zárva tartás után újra megkezdi a termelést a salgótarjáni III. kavicsbánya - írja a telex. A város polgármestere szerint a bánya elsősorban a helyi építkezési beruházások igényeit fogja tudni kielégíteni miközben helyben a kavics ára is csökkenni fog.

Fekete Zsolt polgármester szerint a megyei jogú városok sorában az adóbevételt tekintve hátul kullogó Salgótarján szociális programját is segíti a bánya, azzal, hogy a kitermeléskor keletkező faanyag az önkormányzat tűzifaprogramjába kerül, így a rászorulóknak több forrásból biztosíthatják a fűtést. Emellett infrastrukturálisan is fejlődik a város: több útja stabil burkolatot kap és a beruházó cég saját költségén egy utat is épít a bányától közvetlenül a város jelenlegi ipari parkjához.

A polgármester elmondása szerint a bánya körülbelül 4-5 év alatt kitermeli a benne rejlő egymillió köbméter kavicsot, de a terület ezután sem veszti hasznát: részben még a megmaradt domb elhordásával a területen egy, a jelenleginél nagyobb ipari park létesülhet.

Nógrád megyeszékhelyén jelenleg 5000 forintba kerül egy köbméter sóder. A bányát újra beindító Search4good Kft. ügyvezetője, Dávid Máté szerint ez az új bányával helyben akár 3000 forintra is szelídülhet. Ahogy arra Fekete Zsolt is rámutatott, a sóder árának nagy részét a fuvarozási költségek teszik ki, a városba pedig eddig 80-130 kilométerről érkezett az építési alapanyag.

Címlapkép: Getty Images

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
jégkorong hoki