Előfizetői tartalom

Felpöröghet a német lakásépítés - és ennek mi ihatjuk meg a levét

Portfolio
A német választások szeptember 26-án lezajlottak, a koalíciós tárgyalások nagy erőkkel folynak. A legfrissebb hírek szerint a választáson legtöbb szavazatot kapó SPD a zöldekkel és a liberális FDP-vel alakíthat kormánykoalíciót. Az eljövendő német kormány gazdasági programja óriási hatással lehet hazánk gazdaságára is, ezen belül pedig kiemelt szektor lehet az építőipar, mely ha Németországban felpörög, az nagy elszívó hatást gyakorolhat a magyar munkaerőre és építési alapanyagokra. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) kölni Németországi Vállalkozási Tagozata most összefoglalta, hogy a koalícióra készülő pártok milyen programmal is állnak ki az építőipar, azon belül is a lakáspiac terén.

A 2021. szeptember 26-i szövetségi parlamenti választások előtt mindhárom párt ismertette választási programját. A programoknak az építőiparra vonatkozó részét az alábbiakban ismertetjük, azzal a megjegyzéssel, hogy közel sem ismert még, hogy az egyes pártok választási programjából mi kerül be a véleges kormányprogramba, itteni megnevezéssel a koalíciós szerződésbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés