Előfizetői tartalom

Egyre csak fogy Budapest népessége, egyre többen költöznek a Balaton közelébe

Portfolio
Míg a főváros lakossága évek óta emelkedő ütemben csökken, addig egyre többen választják lakhelyül a Balaton környéki megyéket, a folyamat pedig a tavalyi járvány-sújtotta évben csak felgyorsult - derül ki a 24.hu elemzéséből. Pest megye továbbra is a legnépszerűbb desztináció, ha költözésről van szó, viszont 2018 óta ott is csökken a nettó el- illetve odavándorlási mérleg.

Tavaly Magyarországon 566 ezer embernek lett új lakcíme, ez 14 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. 300 ezren ideiglenesen jelentkeztek be valahova, 260 ezren viszont lakóhelyet is váltottak. Az adatok szerint a 2008-as válság egy erős felívelő szakaszt szakított meg, aminek a szintjét azóta sem sikerült elérni - írja a 24.hu. 2013 óta viszont évről évre emelkedett az összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés