Előfizetői tartalom

Végignéztük az Etele Plaza legmodernebb megoldásait

Portfolio
A Dél-Buda Városközpont Fejlesztés során az elmúlt években egy fontos közlekedési csomópont jött létre Budapest nyugati előterében. A lokációhoz több ingatlanfejlesztés is kapcsolódik: a terület kelenföldi oldalán a Paulinyi & Partners tervezésében és a Futureal fejlesztésében épült fel az Etele Plaza, míg a Budapest ONE irodapark hasonló tervezői és kivitelezői felállásban az őrmezei oldalon épül. Hogy pontosan milyen építészeti megoldások mentén jött létre a pláza, arról Vámossy István, a Paulinyi & Partners alapító partnere, szenior építésze és projektigazgatója beszélt a projekt építészeti sajtóbejárásán.

A bevásárlóközpontok sajátossága, hogy az épületek külső homlokzata tömör felületekkel rendelkezik. A kirakatok és az üzlethelyiségek bejáratai a belső közlekedési folyosókra néznek, ezért ezeken az épületeken általában nem találunk változatos homlokzati elemeket. Ennek köszönhetően sokszor nagy kiterjedésű, ingerszegény felület jön létre, amely városépítészeti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái