Előfizetői tartalom

Egyre égetőbb az emberhiány az építkezéseken - hazahívnák a nyugatra vándorolt dolgozókat

Portfolio
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) piaci felmérései szerint a tervező és kivitelező vállalkozások üzleti tevékenységét legnagyobb mértékben a szakmunkás- és mérnökhiány akadályozza. Míg az építőiparban foglalkoztatottak száma évről évre emelkedik, az üres álláshelyek száma meredeken esik - ez azt jelenti, hogy a munkaerő kínálat nem tud lépést tartani az iparág fejlődésével. A szövetség hazahívó programot hirdet a helyzet orvoslására.

Az építőipar válságos éveiben, ami 2008-2014 között hosszasan elhúzódott a magyar építési piacon, mintegy 35.000 építőipari szakmunkás és mérnök vállalt munkát a nyugat-európai országokban. Mivel a hazai vállalkozások nem tudtak munkát biztosítani, a kényszerhelyzet soha nem látott nagyságrendben sodorta külföldre egyéni munkavállalónak a magyar szakmunkásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés