FONTOS A világ egyik legveszélyesebb terrorszervezete által uralt ország, amely Amerika új Afganisztánja lehet
mesterséges intelligencia iroda robot
Ingatlan

Bemutatták a magyar fejlesztésű, vírus ellen harcoló robotot

Portfolio
Magyarországon általános probléma a karbantartás és a tisztítás hiánya az ingatlanokhoz tartozó csővezetékeknél, így a tisztítás során előtérbe kerül a bontás nélküli technológia. A LEO FM szakmai programján többek között erről, valamint a Benchmarking IV. könyv és a Jogszabálygyűjtemény digitalizációjáról beszéltek a szakértők, emellett egy új, magyar fejlesztésű UVC robotot is bemutattak.

A rendszeres karbantartás és a tisztítás kiemelten fontos kellene hogy legyen az épületekhez tartozó csővezetékeknél, azonban ez Magyarországon sok esetben nem valósul meg - kezdte előadását Molnár Attila, a Paner Cégcsoport tulajdonosa és ügyvezetője. A szakember ennek kapcsán felhívta a figyelmet a bontás nélküli technológia fontosságára, melynek során a lehető legkisebb lezárással, bontás nélküli eljárásokkal minimálisra redukálható a környezeti hatás, valamint rendkívüli mértékben felgyorsítható az elhárítást célzó kivitelezés. A tisztítás része a kamerás diagnosztika, valamint a tisztítórobotokkal történő vezetékhelyreállítás. A cégcsoport célja, hogy a társasházak után az FM-szektorba is átlépjen.

Idén is díjazzuk az ingatlanpiac legmeghatározóbb fejlesztéseit, tranzakcióit és tehetségeit. Részletekért kattints!

A Benchmarking IV. könyv és a Jogszabálygyűjtemény digitalizációjáról beszélt Kuczogi László, a LEO tiszteletbeli tagja, a Benchmarking Munkacsoport tagja, a K-Ép Stúdió ügyvezető igazgatója. A szakember kiemelte, hogy jelenleg már a negyedik  kiadvány statisztikai adatainak feldolgozása és értelmezése zajlik, több mint ezer létesítmény adatállományával. Az évek során tudatosan törekedtek arra, hogy kutatásuk folyamatosan fejlődjön, egymásra épüljön, összehasonlítható legyen, tendenciákat mutasson, ugyanakkor válaszoljon a felmerülő új igényekre, körülményekre is. A Létesítménygazdálkodási Jogszabálygyűjtemény eddig is fontos döntéstámogató eszköznek bizonyult a tagok számára, a bemutatandó új, felhasználó központú, digitalizált változat jóval magasabb komfortot és elégedettséget biztosít majd felhasználóinknak.

A program harmadik és egyben záró előadásában Horváth Tamás, az Euroknows képviseletében a ViroFighter nevű új, magyar fejlesztésű UVC robotot mutatta be.

A ViroFighter egy hazai fejlesztésű, újgenerációs, önjáró UV fertőtlenítő robot, amelyet a járványügyi kihívásokra adandó válaszul hoztak létre,

azért hogy teljesen automatizálja nemcsak a fertőtlenítési folyamatot, hanem a teljes beüzemelési folyamatot is, továbbá kiküszöbölje a piacon létező UV fertőtlenítő robotoknál tapasztalható hiányosságokat. A robot számos olyan megoldást alkalmaz, mely nagyságrendekkel teszi hatékonyabbá a belső terek mindennapos fertőtlenítését, fejlesztésében az ELTE nonprofit cége mellett az ELTE oktatói és hallgatói is részt vettek, illetve folyamatosan részt vesznek a közösen üzemeltetett mechatronikai labor keretében.

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Steiner Attila eloadas Portfolio konferencia MEKH
Látványterv a Budavári Palota újjászülető B épületéről

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Látványterv a Budavári Palota újjászülető B épületéről