Előfizetői tartalom

Kiírták a közbeszerzést: indulhat az egykori tihanyi Park Hotel bontása

Portfolio
Kiírták a közbeszerzést az egykori tihanyi Park Hotel bontásának kivitelezésére - írja az Építészfórum. A Klebelsberg Kuno utca 1-es szám alatti, 570/5 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanon a korábbi, már régóta üresen álló szállásépületeket és kiszolgálóépületeket fogják elbontani. A terület a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, földtani veszélyforrásnak tekinthető területen helyezkedik el. Az épületeket évek óta nem használják, ezért erősen leromlott állapotúak, ennek okán felújításuk és átépítésük nem lehetséges, vagy nem lenne gazdaságos megoldás. Ez alól kivételt képez József főherceg kastélya és annak közvetlen környezete, amely mostani állapotában érintetlenül megtartandó.

Kiírták a közbeszerzést az egykori tihanyi Park Hotel bontásának kivitelezésére. Az elbontásra ítélt hétszintes, lapostetős kialakítású hotel bruttó szintterülete közel ötezer négyzetméter. Földszintjén konyha-étterem, recepció, közösségi helyiségek, előadóterem működött régen, a 2-5. emeleten voltak a lakószintek, a 6. emeleten pedig szolgálati lakás. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés