balaton
Ingatlan

Kiírták a közbeszerzést: indulhat az egykori tihanyi Park Hotel bontása

Portfolio
Kiírták a közbeszerzést az egykori tihanyi Park Hotel bontásának kivitelezésére - írja az Építészfórum. A Klebelsberg Kuno utca 1-es szám alatti, 570/5 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanon a korábbi, már régóta üresen álló szállásépületeket és kiszolgálóépületeket fogják elbontani. A terület a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, földtani veszélyforrásnak tekinthető területen helyezkedik el. Az épületeket évek óta nem használják, ezért erősen leromlott állapotúak, ennek okán felújításuk és átépítésük nem lehetséges, vagy nem lenne gazdaságos megoldás. Ez alól kivételt képez József főherceg kastélya és annak közvetlen környezete, amely mostani állapotában érintetlenül megtartandó.

Kiírták a közbeszerzést az egykori tihanyi Park Hotel bontásának kivitelezésére. Az elbontásra ítélt hétszintes, lapostetős kialakítású hotel bruttó szintterülete közel ötezer négyzetméter. Földszintjén konyha-étterem, recepció, közösségi helyiségek, előadóterem működött régen, a 2-5. emeleten voltak a lakószintek, a 6. emeleten pedig szolgálati lakás.

Idén is díjazzuk az ingatlanpiac legmeghatározóbb fejlesztéseit, tranzakcióit és tehetségeit. Részletekért kattints!

A kétszintes, nyeregtetős személyzeti szállót (erdei szálláshely), a tárolót, az öt lakóegységből álló, földszintes apartmant, a kétszintes gépészeti épületet, a vasbeton medencét, a büfét és a félig földbe süllyesztett kis raktárat, ahol főleg kertészeti eszközöket tároltak és javítottak szintén elbontják. Az összes bontandó bruttó szintterület több mint hétezer négyzetméter.

A bontás a "Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése" elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott, majd támogatásban részesített projekt része, amelynek keretében felépül a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel. A kastély épületét helyi védelemmel műemléki értékként vették nyilvántartásba, így a bontás ezt nem érinti.

Új lakás keresőTOVÁBB AZ ADATBÁZISRA
Duna Terasz Grande
31–117 m229.9–198.2 M Ft
Emerald Residence
32–142 m20–0 M Ft
Metrodom City Home L-M
29.7–125 m229.5–137.4 M Ft
Metrodom Zugló Lakópark
29–105 m228–105 M Ft
Sunny Side Residence
29.5–85.8 m227.7–77.2 M Ft
Westside Residence
30–108 m235–110 M Ft

A fejlesztés eredményeként egy 100-150 szobás, négy- vagy ötcsillagos szálloda nyithatja meg kapuit. A főépületben 15 lakosztályt alakítanának ki, a birtokon emellett még két épületet építhetnek. A bontás kivitelezésére vonatkozó ajánlatokat november 8-ig lehet benyújtani az ajánlatkérő CDHT Hotel Projekt Kft. részére.

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
elektromos auto veszely
Steiner Attila eloadas Portfolio konferencia MEKH

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Látványterv a Budavári Palota újjászülető B épületéről