m0 autopalya
Ingatlan

Folytatódik az M0-s kálváriája: tovább tolódik az északi szakasz kiépítése

Portfolio
Sikertelen volt az M0-s autópálya északi szakaszának kiépítésére kiírt közbeszerzés - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az indoklás szerint nem érkezett érvényes pályázat a közbeszerzésre.

Eredménytelenül zárult az M0-s autópálya északi, 11. és 10. számú főút közötti szakaszának megépítésére kiírt nyílt közbeszerzés, miután csak egyetlen érvénytelen ajánlat került benyújtásra. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt közbeszerzésen egyedül a UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. nyújtott be pályázatot.

A tervezett szakasz a 11-es és a 10-es főutakat kötné össze Budakalász és Üröm érintésével, összesen 8 kilométeres nyomtávon. A kétszer két sávosra tervezett autópálya több alagúton is áthaladna - egy 2 és egy 3,2 kilométeres szakaszon. A Tervezési szakasz végén az M0 a távlati M10 Budapest-Kesztölc szakasz Üröm-Solymár között tervezett szakaszához csatlakozik külön szintben, mely kb 4 km hosszú, 2x1 forgalmi sávos és jelen projekt részeként épülne ki.

A tervező további feladata lenne az érintett településekre vonatkozó, Helyi Építési Szabályzat módosításához szükséges szabályozási tervek elkészítése, valamint a kiviteli terv alapján a kisajátítási tervek véglegesítése és záradékoltatása is.

Az M0-s 11-es főút és M1-es autópálya közötti szakaszának megvalósíthatóságát már évtizedek óta vizsgálják. A dombokkal és hegyekkel tarkított terepen az autópálya nagy részét alagutakban és völgyhidakon kellene vezetni, valamint több természetvédelmi terület is érintett lenne.

Címlapkép: Getty Images

Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
pozsony