Előfizetői tartalom

Szárnyal az agglomeráció és a Balaton - Kijött a KSH legújabb lakásárindexe

Portfolio
Kijött a KSH legfrissebb, 2021 második negyedéves lakásárindexe, ami szerint az idei év első és második negyedéve között minimálisan, mindössze 0,5 százalékkal emelkedtek országos átlagban a lakásárak. Az éves drágulás üteme viszont relatíve magas, 11,5 százalék, ami annak is köszönhető, hogy a 2020 április-június közti időszakban elsősorban a járvány bizonytalanságai miatt kis mértékben visszaestek az árak, így az ahhoz viszonyított drágulás most meglehetősen magas.

A járvány ellenére is 17 százalékkal emelkedett az értékesítések száma a hazai lakáspiacon 2021 első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. Egy használt lakás átlagosan 19,2 millió forintba került az idei első félév során. A fővárosi használt lakások átlagára a pesti belső és a budai kerületekben mérséklődött, míg a többi kerületben emelkedett. Ugrásszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés