iroda, dél-buda, infopark,
Ingatlan

Hatalmas ingatlaneladás a budapesti irodapiacon - Három irodaházat értékesített a fejlesztő

Portfolio
Értékesítette a budapesti Infopark irodaparkban lévő B, C és I jelű irodaházakat a WING. Az ingatlanok értékesítésére a Gladiátor V. Ingatlan Befektetési Alapon keresztül került sor, a vevő a SkyGreen Buildings Kft. volt. A WING az eladásból befolyó összeget az üzleti tervében meghatározott célokra, a régiós pozícióinak megerősítésére kívánja felhasználni.

Értékesítette a budapesti Infopark irodaparkban lévő B, C és I jelű irodaházakat a WING. Az ingatlanok értékesítésére a Gladiátor V. Ingatlan Befektetési Alapon keresztül került sor, a vevő a SkyGreen Buildings Kft. volt. A SkyGreen Buildings az Equilor Alapkezelő Zrt. által kezelt, Green Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap tulajdonában álló ingatlantársaság.

November 18-án a Portfolio Property Awards 2021 rendezvényen díjazzuk az elmúlt év legnagyobb ingatlanpiaci teljesítményeit. Részletekért kattints!

Előzmények

Idén ősszel elsőként két részletben a Takarékbank hitelszerződést kötött az Equilor Alapkezelő által kezelt, Green Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap tulajdonában álló SkyGreen Buildings ingatlantársasággal, ami mögött a Sky 1 és Sky 2 magántőkealap áll. Az egyik hitelrészlet egy 7,6 millió eurós, a másik egy 15,5 millió eurós összegről szólt, mindkettő lejárata 2036-ban esedékes. A megegyezést követően egy héttel, szintén októberben, újabb finanszírozási támogatást nyújtott a bank a SkyGreen Buildings-nek, a hitelösszeg ekkor 9,2 millió euró volt és a futamidő ugyancsak 15 évre szólt. Emellett a SkyGreen Buildings Kft. 2020-ban 32 milliárd értékben zöldkötvényt bocsátott ki.

Az épületekről

A 2000-es évek elején és közepén épült irodaházak bérbeadható összterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert: a B és I épületek területe egyenként megközelíti a 9 ezer négyzetmétert, míg a C épület 13 ezer négyzetméter bérbeadható területet kínál.

Bár az eladás összegéről a felek nem közöltek információt, a jelenlegi bérletidíj-szinteket és hozamokat megbecsülve meghatározhatjuk az épületek piaci értékét. 15 euró/m2/hó bérletidíj-szint mellett 6 és 7 százalékos hozammal is kiszámoltuk, hogy mennyit érhet a három épület. Abban az esetben, ha 6 százalékos hozamot feltételezünk, 90 millió eurót, vagyis 33 milliárd forintos értéket kapunk, ha viszont 7 százalékot feltételezünk, akkor 77 millió eurót vagyis 28,2 milliárd forintot érhet a három épület.

Címlapkép forrása: MTI Fotó / Róka László

aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
bux
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
daruk191130gettybudapest