Előfizetői tartalom

Csökken az olló vidék és Budapest között: felrobbant a vidéki városok lakáspiaca

Portfolio
Mint ahogy azt hét közben megírtuk, elkezdett zárulni az olló a budapesti és a vidéki lakásárak között. 2020 és 2021 második negyedéve között országos szinten a lakásárak drágulása 13,2%-ra gyorsult, területileg azonban differenciáltabb a helyzet: Budapesten 9,1, a vidéki városokban átlagosan 18,2%-os volt az áremelkedés üteme - derül ki az MNB lakáspiaci Jelentéséből. A helyzet persze vidéken is sokkal heterogénebb, így érdemes lehet kicsit mögékukkantani annak a közel 20%-os áremelkedésnek.

Hatalmas különbségeket figyelhetünk meg a lakásárak drágulásának mértékében az ország különböző régiói között. A legnagyobb áremelkedést az észak-alföldi és észak-magyarországi régiókban tapasztalhatjuk - mind a két régióban körülbelül 20%-kal lettek drágábbak a városi lakások. A két keleti régiót a sorrendben a dél-alföldi (18,8%), közép-dunántúli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés