Előfizetői tartalom

Debreceni irodaházat vásárolt a GTC

Portfolio
Közreadta a múlt héten a 2021 első kilenc hónapra vonatkozó pénzügyi jelentését az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. alapjának többségi tulajdonában lévő GTC ingatlanfejlesztő. A magyar piacon összesen 310 millió euró értékben fektettek be (az első félévben 264 millió euró volt ez a szám) öt irodaházba és egy vegyes funkciójú épületbe, ami várhatóan évi 19,2 millió eurós bevételt jelent a bérleti díjaknak köszönhetően. Újdonság a féléves jelentéshez képest, hogy megvették a Forest Offices (Debrecen) 22 ezer négyzetméteres irodaházat.

2021 első kilenc hónapjában mintegy 93 millió eurós bevétele származott a GTC-nek a bérbeadási tevékenységéből, a teljes portfólióban lévő ingatlanok kihasználtsága pedig 91%-os volt. Ez a tavalyi számokhoz képest 2 millió eurós javulást jelentett. A korrigált EBITDA 2021 első kilenc hónapjában 83 millió euró volt a cégnél (tavaly ugyanennyi), míg az FFO (tevékenységből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái