Bayer Construct Zuglo városközpont látványterv
Ingatlan

Megtartották a lakossági fórumot: fontos részletek derültek ki a Zuglóba tervezett városközpontról

Portfolio
Ahogy korábban mi is megírtuk, november 23-án lakossági fórumot tartottak a XIV. kerületi Bosnyák tér és Rákos-patak közé tervezett zuglói új városközpont fejlesztése kapcsán. A fórumról a Telex részletes beszámolót tett közzé, melyből a fejlesztési tervekkel kapcsolatos fontosabb számok is kiderültek.

A Bosnyák tér és a Rákos-patak között, egy közel héthektáros területen épül Zugló új központja, aminek kivitelezését a magyarországi Bayer Construct csoport szakaszosan fejleszti. A többfunkciós kerületi központ építkezése jövő év elején kezdődik, és a tervek szerint 2029-ben fejeződik be, ezzel egy több mint 10 éves történetnek és tervezésnek kezdődhet el a tényleges megvalósítása a Zaha Hadid Architects mesterterve alapján.

A lakossági fórum

Horváth Csaba, a kerület polgármestere elmondta, hogy meg kell újítani a Bosnyák téri piacot, a szakrendelőt, a polgármesteri hivatalt, és ennek ez a beruházás lesz a legjobb módja. Hozzátette, hogy Zuglónak, egyedül a fővárosi kerületek közül nincs főtere, a kerület szélén fekvő Örs vezér tere ugyanis nem tekinthető annak, de a fejlesztéssel ez megteremthető.

A polgármester után Madosfalvi Zoltán, a Lima tervezőcég vezetője hozzátette, hogy a jelenlegi Bosnyák téri piac és a hozzá tartozó elhanyagolt telek területén egy hatalmas épületblokkban megépül az új piac, az új szakrendelő és az új polgármesteri hivatal. A pinceszinten 350 férőhelyes parkoló és csarnok feltöltőrész kap helyet, a földszinten az új városháza Csömöri útra néző homlokzata előtt pedig térköves-fás-füves köztér valósul meg. A tömb mellett sétálóutca épül, körülötte biciklisávos, forgalomcsökkentett utcák lesznek, az épületek pedig zöldtetőt kapnak.

Herczeg András, a Bayer Property részéről kiemelte, hogy az irodák és a lakások között egy zöld tengelyt hoznak létre, összesen 900 fa elültetésével. Végül a polgármester hozzátette, hogy

a teljes beruházás keretében összesen 72 ezer négyzetméter lakóterület (905 lakás) és 92 ezer négyzetméter irodaterület épül, legfeljebb 8 emeletes épületekben.

A Zaha Hadid Architects mesterterve alapján megvalósuló városközpontról a legújabb látványtervek bemutatása során Gianluca Racana, a Zaha Hadid Architects igazgatója a Portfolio kérdéseire részletesen válaszolt, ami az alábbi cikkben olvasható:

Címlapkép forrása: ZVK Projekt Iroda

vulkán láva
oltás vakcina koronavírus
kreml oroszország moszkva
Itt az újabb csapás a Brexit miatt - A Nissan mégsem Angliában gyártja az új X-Trailt
washingtondc
varsó, csúcs, orbán, találkozó
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
székesfehérvár