Előfizetői tartalom

Itt a nagy összehasonlítás: Budapesten vagy a szomszédos fővárosokban drágábbak a lakások?

Portfolio
Gyakran hangzik el érvként, hogy hiába drágábbak a régió fővárosaiban a lakások Budapesthez képest, ott a jövedelmek is annyival magasabbak, hogy könnyebbé teszik a lakásvásárlást. A korábbi években többször foglalkoztunk már a kérdéssel, hasonlítottuk már össze az országos átlagjövedelmeket a fővárosok lakásáraival, ezúttal azonban - az Ingatlan.com számításai alapján - a fővárosok nettó átlagjövedelmeit és átlagos lakásárait hasonlítjuk össze, megmutatva, hogy Budapest, Bukarest, Pozsony, Prága és Varsó közül, hol, mekkora terhet jelent egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlása.

Egy évvel ezelőtt az MNB, Lakáspiaci Jelentésében részletesen foglalkozott az európai fővárosok lakásáraival, az adott ország átlagjövedelmei függvényében. Az akkori számítások szerint Budapest a drágább fővárosok közé tartozott Európában. Az európai fővárosok közül Párizsban volt a legnehezebb ingatlant vásárolni az átlagos országos jövedelemből. Franciaországban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái