Előfizetői tartalom

A fenntartható jövőbe faházakon át vezet az út!

Portfolio
Az ingatlanszakma és az építőipar felelőssége a klímaváltozásban és a globális károsanyag-kibocsátásban tagadhatatlan, hiába mutagunk sokszor inkább mégis a légi közlekedésre vagy akár a húsfogyasztásra. Épületeink ugyanis a globális kibocsátás 40%-áért felelnek, amiben olyan tényezők játszanak szerepet, mint a beton gyártása, alapanyagok szállítása vagy később az üzemeltetés során fellépő szennyezés. Az alapanyaggyártás és szállítás során fellépő klíma-terhelést egyesek az épületek újrahasznosításával orvosolnák, miközben alternatív alapanyagok felé is lehet fordulni: ilyen például a fa is, amiből ma már nem csak kerti házikót vagy lombházakat lehet építeni, hanem 20 emeletes kulturális központokat vagy akár egyetemeket is.

Nem csak lombház vagy fészer Régóta mondják már sokan az ingatlanszakmában, hogy a fenntartható jövőbe, a szektor nettó szén-dioxid semlegességébe bizony a faházakon át vezet az út. A legújabb trendek szerint valóban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fűrészáruból készült építmények - világít rá a JLL. Szingapúrban például egy hat emeletes egyetemi épületet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés