Előfizetői tartalom

Vajon meglesz a kerek szám? - Ennyi lakást vásároltunk az év első 11 hónapjában

Portfolio
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2021 novemberében, országosan 11 022 ingatlan-adásvétel bonyolódott. Ez a tavalyinál mintegy 3 százalékkal gyengébb adat, az idei évben megkötött tranzakciók száma azonban így is a 140 ezret közelíti. Ha a december is hasonló hónap lesz, akkor elérheti a 150 ezret az idei évi tranzakciók száma.

A Duna House becslése szerint 11 022 darab ingatlantranzakció realizálódott novemberben, amely azt mutatja, hogy év végére normál szintre zárt vissza a piac. A 2021-es adat a tavalyinál 3%-kal gyengébb, de a 2019-es adatnál 3,9%-kal aktívabb adásvételi aktivitást mutat. Az idei második félévben a hazai ingatlanforgalom átlagosan havi 11 ezer darab körüli adásvételi szintre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés