Előfizetői tartalom

Vasúttal a jövőbe: Magyarországra is érkezhetnek hidrogénvonatok

Portfolio
Szándéknyilatkozatot írt alá a MOL és az Alstom, miszerint a két vállalat vizsgálni kezdi a hidrogéntechnológia alkalmazási lehetőségeit a vasúti közlekedésben - tudtuk meg az Alstom sajtóközleményéből. A vasúti cég hidrogénvonatát más országokban már sikeresen forgalomba helyezték, itthon ebben a MOL lehet a partnere, hiszen az olajcég évente így is 150 000 tonna hidrogént termel ki.

A glasgow-i COP26 konferencián lefektetett irányelvek értelmében minden országnak fel kell gyorsítania azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével 2 fok alatt tartható a globális felmelegedés. Az EU 2030-as klíma céljai változatlanok: az üvegházhatású gázok kibocsátását 55 százalékkal kell csökkenteni 1990-hez képest, 2050-re pedig el kell érnünk a nettó zéró károsanyag-kibocsátást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés