Előfizetői tartalom

Hatalmas a munkaerőhiány: külföldi diákokat is toboroznának az építőiparban

Portfolio
Az építkezések egyelőre drágulnak és lassulnak, ezért már diákokat is toboroznának az építőiparban az unión kívülről, hogy enyhítsék a szakemberhiányt - derül ki az RTL Klub riportjából. Azt remélik, a tanulók Magyarországon maradnak, ha itt szereznek szakmunkás bizonyítványt. Az Építési Vállalkozók Szakszövetsége a külföldiek munkavállalásának egyszerűsítését kéri a kormánytól - úgy számolnak, 10 ezerrel több vendégmunkásra lenne szükségük jövőre.

Nem csak az elszálló alapanyagárak, de a munkanélküliség is egyre súlyosabban érinti az építőipart. "Egyre hosszabb határidőket adnak a beruházók az építkezések befejezésére, jellemzően egy több száz lakásos projekt esetében ez akár fél-egy év is lehet pluszban" - mondta az RTL-nek Benedikt Károly,a Duna House PR- és elemzési vezetője. Az Építési Vállalkozók szakszövetsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés