Előfizetői tartalom

Látványos változások előtt a kelet-európai országok építőipara

Portfolio
Legtöbbször a hazai piac sajátosságai kapcsán foglalkozunk az építőiparral, azonban ahhoz, hogy jobban megértsük a folyamatokat, érdemes néha kitekinteni és a környező piacokat is megvizsgálni. Ezt tette most meg a nyolc kelet-európai ország építési piacát kutató nemzetközi szövetség, az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association), ami 2021 téli időszakára vonatkozó jelentésében Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Oroszország, Törökország és Ukrajna építőiparát mutatja be.

Az EECFA délkelet-európai régiójában optimistább a kép most 2022-re vonatkozóan mint nyáron. A 2023-as becsült visszaesést Bulgária okozza; a várt zsugorodás ott olyan nagy, hogy a régió többi országának növekedése lehet, hogy nem tudja majd ellensúlyozni azt. A cég kelet-európai régiójában a bővülés 2022-ben és 2023-ban is kisebb lesz, mint az előző előrejelzési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái