Előfizetői tartalom

Brutális áremelkedés zajlik a fővárosi új lakások piacán - Hatalmas rekordott döntött az átlagár

Portfolio
Míg a használt lakásoknál lelassult a fővárosi áremelkedés, addig az új lakások piacán egészen más folyamatokkal találkozhatunk. Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy a budapesti új lakások átlagos kínálati ára elérte az 1 millió forintot négyzetméterenként, mostanra viszont hajszál híján az 1,1 millió forintot közelíti a négyzetméterár - derül ki az Eltinga Budapesti Lakáspiaci Riportjának legújabb felméréséből. Az átlagos árszintekben még magasabb volt az emelkedés, egy új építésű lakás átlagos ára ma már eléri a 76 millió forintot a fővárosban.

A Budapesti Lakáspiaci Riport felmérése a legalább négylakásos budapesti lakásprojekteknek a lakásait tartalmazza, jelenleg ez 22 938 lakást jelent. Ezek mind olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2021 nyarán vagy őszén legalább egy lakást kínáltak eladásra. Jelenleg átlagosan közel 1,1 millió forintos négyzetméteráron kínálják az új építésű lakásokat Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés