Előfizetői tartalom

Elképesztő mértékben nőtt a lakástulajdonosok vagyona az elmúlt évtizedekben

Portfolio
Az elmúlt két évtized lakáspiaci robbanása"egyenlőtlen, meg nem érdemelt és megadózatlan" vagyonnövekedést generált Nagy Britanniában, írja a Financial Times egy új kutatásra hivatkozva. A tanulmány szerint a vagyonnövekedés rendkívül egyenlőtlenül oszlott el az emberek között és elsősorban a gazdagok, az idősek és a londoniak profitáltak belőle.

Az elmúlt húsz évben Nagy Britanniában a lakásárak 86%-kal emelkedtek reálértéken, ezzel a lakástulajdonosok első számú ingatlanjain realizált vagyonnövekedése összesen 3 ezer milliárd fontra rúgott - derül ki a Resolution Foundation think-tank és az Abrdn Financial Fairness Trust kutatásából. Az elképesztő összeg a teljes brit lakossági vagyon ötödét teszi ki. A tanulmány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés