Előfizetői tartalom

Mutatjuk, mennyivel lett drágább három hónap alatt egy budapesti új lakás

Portfolio
A legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riport felmérése alapján már beszámoltunk az új lakások átlagáráról, valamint a kerületi átlagokról is. Most jöjjön egy összehasonlítás arról, hogy mennyit változtak három hónap alatt az új lakások árai. Az átárazások mögött nem csak a profitszerzés, hanem több tényező is állhat, a végeredményt tekintve viszont az biztos, hogy: 2021 őszén az értékesítés alatt álló budapesti új lakások zömének milliókkal magasabb lett az ára, a nyárihoz képest.

2021 őszén már 76,1 millió forintra rúg a budapesti új lakások átlagára (a négyzetméterár közel 1,1 millió forint), ami 6,1 millió forintos növekedés a nyári átlaghoz képest. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy például ha nyáron kiválasztottuk és le is szerződtünk a 60 négyzetméter alapterületű és 12 négyzetméteres erkélyes új lakásunkra 66 millió forintért,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés