Előfizetői tartalom

A zöld hullám miatt fújt riadót az ingatlanpiac - Mindenkinek jobb, ha felkészül

Portfolio
Az ENSZ és az Európai Unió által meghirdetett fenntarthatósági célok elérésében az ingatlanszektornak kulcsfontosságú szerepe van. Nem véletlenül, hiszen az Európai Unióban az energiafelhasználás 40 százalékáért és a szén-dioxid kibocsátás 36 százalékáért az épületek felelősek, így a zéró kibocsátású gazdaságra történő átálláshoz jelentős változásra van szükség az ingatlanpiac minden szegmensében. A fenntarthatóság kihívásairól Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője, valamint Borbély Gábor, partner, a finanszírozási praxis vezetője beszélgetett.

Mára már nem kérdés, hogy a jövő ingatlanjai esetében a fenntarthatóságnak átfogóan és minden részterületre kiterjedően kell érvényesülnie, legyen szó tervezésről, kivitelezésről, használatról, üzemeltetésről, vagy akár az épületek lebontásáról. A napjainkban sokat emlegetett ESG (Environmental – Social – Governance) keretrendszere ad lehetőséget arra, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés