Előfizetői tartalom

Búcsút inthetünk a szétdobált elektromos rollereknek! - Gyűjtőpontok érkeznek a fővárosba

Portfolio
A Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel, a BKK-val és a rollerszolgáltatókkal közösen dolgoznak egy szabályozáson, amely megszüntetni az elektromos rollerek közterületi elhelyezése okozta káoszt - írja közösségi média bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a következő év első felében úgynevezett mikromobilitási pontokat hoznak létre, ahol majd le szabad rakni a használaton kívüli rollereket.

A főpolgármester szerin az elektromos rollerek egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget a nagyvárosoknak. Kihívás, mert egy teljesen szabályozatlan területről beszélünk, és lehetőség, hisz egy környezetbarát, energiatakarékos közlekedési mód. A közösségi elektromos rollerek az elmúlt években villámgyorsan terjedtek el a fejlett világ nagyvárosaiban, azonban amilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés