Előfizetői tartalom

Óriáshullámok a hazai újlakás-piacon - Mit hoz a következő év?

Futó Péter
Megállíthatatlan volt idén a hazai újlakás-piac, ahol a használt lakásokkal szemben nyoma sem volt a járvány miatti megtorpanásnak, legalábbis az árak alakulását illetően. Természetesen több tényező is szerepet játszott ebben, a különböző állami támogatások mellett a kereslet továbbra is magas annak ellenére, hogy a kivitelezési költségek és a magas telekárak miatt a fejlesztők is egyre magasabb árcédulák mellett hirdetik újabb és újabb lakásaikat. De mi lesz akkor, ha kifutnak az állami támogatások, lejárnak a kedvezményekre vonatkozó határidők és a kivitelezésben is helyreállnak a problémák? Az alábbiakban ezt vizsgáltuk meg, bemutatva az elmúlt 30 év lakásépítési időszakainak legnagyobb hullámait.

Nem meglepő, hogy akárcsak a gazdaságban, úgy a lakáspiacon is vannak erősebb és gyengébb időszakok. Gyakran beszélünk arról, hogy a lakáspiaci folyamatokban egyfajta hullámzás érhető tetten. Ez az újlakás-piacon leginkább a lakásépítések számának alakulásában mutatkozik meg, ami közvetetten összefüggésben áll a jövedelmektől kezdve a munkaerőpiacon és a globális...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái