Előfizetői tartalom

Lecsapott az építőipar szörnye: úgy repültek a milliók, mintha semmi sem számítana

Portfolio
Ismerős sorokkal, számokkal és tényekkel fog találkozni ebben a cikkben az, aki idén házat építtetett, felújított, vagy csak meghallgatta a kivitelező magyarázatát, aki két hónap leforgása alatt 5-10 millióval drágábban akarta eladni a szinte még tervasztalon lévő új ingatlanát. Extrém gyors áremelkedés és keserves anyaghiány jellemezte világszerte és Magyarországon is az építőipari ágazatot. A legfőbb okokat és az áremelkedés mértékét foglaltuk össze, illetve kiszámoltuk, hogy aki mégsem vágott bele az építkezésbe, az idén hány millió forintot spórolhatott meg magának.

Két évvel ezelőtt még mindenki az építőipari munkaerőhiány miatt aggódott, ami aztán a járvány gazdasági következményeinek hatására, az építőipari anyaghiánytól és drágulástól való rettegésbe csapott át. 2021-ben a globális keresleti-kínálati anomáliák, az építőiparban is használt alapanyagok árának jelentős emelkedéséhez, valamint alapanyaghiányhoz vezettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés