logisztika, raktár, warehouse, ipari, kamion
Ingatlan

Közös vállalatot alapít két ingatlanóriás

Portfolio
Egy új, 50/50 tulajdoni arányú vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg egymással az Allianz-csoport vállalatai nevében eljáró Allianz Real Estate és a logisztikai fejlesztő VGP. 2016 óta a két fél között ez a negyedik ilyen vállalkozás, amely logisztikai eszközökből álló portfóliót fejleszt majd Németországban, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában.

Az Allianz-csoport vállalatai nevében eljáró Allianz Real Estate és a logisztikai fejlesztő VGP megállapodott egy új, 50/50 tulajdoni arányú vegyesvállalat létrehozásáról. A két cég célja, hogy öt éven belül bruttó 2,8 milliárd eurós eszközértékre növelje a vegyesvállalatot, kizárólag a VGP által fejlesztett eszközök megvásárlásával. A VGP a közös vállalkozás menedzsereként, vagyonkezelőjeként és ingatlanmenedzsereként fog működni.

Az említett országokban a VGP 25 helyszínen, több mint 90 eszközt birtokol, köztük olyan fővárosok közelében, mint Pozsony, Berlin és Budapest.

A logisztikai szektor az Allianz Real Estate globális portfóliójából 10,3 milliárd eurót teszi ki, a legnagyobb allokáció Európában van, melynek értéke tavaly szeptemberben elérte a 4,9 milliárd eurót.

Az egyes létesítmények kialakításánál kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság, többek között a Carbon Risk Real Estate Monitor és az EU Taxonomy megfelelőségének, a Fenntartható Tanúsítvány használatának – BREEAM vagy DGNB minősítés – és az EPC-kritériumoknak az alkalmazása. A közös vállalkozás segíteni fog az Allianz Real Estate-nek abban, hogy elérje azt a célját, hogy portfóliójában 25%-kal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást 2025-ig, és 2050-re nulla szén-dioxid-kibocsátású legyen.

Kari Pitkin, az Allianz Real Estate európai üzletfejlesztési részlegének vezetője az e-kereskedelem terjedésének hatására a szektor bővülésére számít, míg Jan Van Geet, a VGP vezérigazgatója elmondta, hogy az új vegyesvállalat nagyobb lehetőséget biztosít a VGP-nek a refinanszírozásra, miközben folytatja a csoport eszközbázisának és fejlesztési folyamatának bővítését.

CTPark Arrabona - GYR1 PHASE 3
9202 m24.75–4.75
CTPark Budapest West - BIA4
27467 m24.75–4.75
HelloParks Fót
46000 m24.75–4.75
HelloParks Maglód
46000 m24.75–4.75
Prologis Park Budapest-Budaörs
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-Sziget
2000 m24.7–4.7

A logisztikai piac globális bővüléséről, a háttérben álló folyamatokról és a jövőbeli kilátásokról az elmúlt évben számos konferencián és cikkben beszéltünk, melynek összefoglalója az alábbi anyagban olvasható:

Címlapkép forrása: Getty Images

elemző
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
kariko katalin
who getty stock
feher haz
auchan
antony blinken
horvátország zászló

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
london felhőkarcoló