Előfizetői tartalom

Elszálló "albérletárak": pofátlan lakbéremelés vagy működő kapitalizmus? Téged hogy érint a folyamat? Szavazz!

Ahogy a lakásárak, úgy a bérleti díjak kapcsán is elmondható, hogy általában két érdek feszül egymásnak a piacon. A bérbeadóé, aki a minél magasabb bérleti díjak és ezáltal minél magasabb hozamok elérésében érdekelt, és a bérlőé, aki minél olcsóbban szeretne minél jobb lakáshoz jutni. Az elmúlt két évben ez különösen kiéleződött, hiszen a járvány előtti bérbeadói piac villámgyorsan váltott át a bérlőivé, hogy aztán mostanra a lakbérek emelkedésével szép lassan ismét forduljon a kocka. Ennek kapcsán szeretnénk egy részletes felmérést készíteni arról, hogy kit hogyan érintett az elmúlt két év, amiben a te segítségedet is kérjük. Kérlek, válaszd ki a cikkben található állítások közül a rád leginkább jellemzőt, hogy minél pontosabb képet adhassunk a mostani bérlakáspiaci helyzetről.

Hirtelen váltott irányt a járvány megjelenésével a hazai lakáspiac, ami különösen a kiadó lakásokat érintette. A nemzetközi turizmus leállása miatt hónapokig befagyott az Airbnb-piac, ami mellett a hosszú távú bérlők közül is többen - ha csak ideiglenesen is - elhagyták Budapestet. Mindez 2020 tavaszán néhány hónap alatt közel 20 százalékos bérletidíj-csökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés