Előfizetői tartalom

Így kerülhet kevesebb étel a kukába, miközben a vásárlók és a boltok is sok pénzt megspórolnak

Portfolio
Sok mindenre lehet hasznos egy jól összerakott számítógépes rendszer, egy kifejlesztett szoftver, többek között arra is, hogy pénzt spóroljon a vásárlóknak és ezzel párhuzamosan kevesebb lejárt élelmiszert engedjen kidobni az áruházaknak. A World Economic Forum videójában egy olyan megoldást mutat be, ami arra ösztönzi az élelmiszer vásárlókat és kereskedőket, hogy minél kevesebb élelmiszer kidobására kerüljön sor, ezzel jelentősen csökkentve a környezeti terheket.

Egy automatikus, de viszonylag egyszerű árazási stratégiáról van szó, amit most is sok áruház alkalmaz: a közeli lejáratú termékek akciós áron kerülnek ki a polcokra. A különbség abban rejlik, hogy nem kell egyesével átnézni, és naponta újraragasztgatni az akciós címkéket, hanem egy új fejlesztés segítségével az árak automatikusan megújulnak, ahogy haladunk egyre közelebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés