FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

Már a bányaipar is zöldül - Jönnek a hidrogénhajtású óriás teherautók!

Portfolio
Hibrid, részben hidrogénhajtású bányászati teherautóval kísérletezik a világ egyik legnagyobb bányászati cége, az Anglo American - írja a BBC. A 220 tonnás óriás teherautók jelenleg óránként 134 liter dízelt pusztítanak el, ezzel jelentős mértékben hozzájárulva a bányaipar egyébként sem túl kicsi karbonlábnyomához. A cég a fejlesztéssel a szektor zöldülése felé tenne nagy lépést.

A vállalat az új teherautóval a dél-afrikai Mogalakwena platina-bányában kísérletezik, az első darabok pedig valamikor idén év elején állhatnak szolgálatba. A hibrid meghajtású jármű energiahasználatának felét adja majd a hidrogén üzemanyagcella, másik felét egy akkumulátor. A hidrogénmotor működésének a lényege, hogy a hidrogén bekerül az üzemanyagcellába, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés