Előfizetői tartalom

65 méteres magasságig nyúló óriásprojekt indul a 13. kerületben

Portfolio
Miután a magyar kormány tavaly novemberben rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánította az egykori Láng Gépgyár XIII. kerületi iparterületét, december végén már el is indították a környezetvédelmi eljárást, amely az engedélyezés első lépése – írja a Népszava. A készüló óriásprojektről már tavaly november elején beszámolt a Portfolio.

Az ingatlan papíron a svájci hátterű Pacont Kft. tulajdonában áll, de a cég irányításában részt vevő Huszár Viktor és Marton Péter tavaly alapított Southblaze nevű cége 2021 februárjában 7 millió euró (2,5 milliárd forint) jelzálogot jegyeztetett be az iparterületre és az említett környezetvédelmi eljárást éppen a Southblaze kérelmére indították meg a Láng-negyedre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés