Előfizetői tartalom

Több ezres budapesti újlakás-piac? Persze! Van olyan megyénk, ahol egy év alatt jó, ha 20 új otthon felépül

Portfolio
Sokat foglalkozunk a lakásépítési piaccal, most különösen, hiszen a pangó 2021-es időszak után (a már befejezett új lakóépületekre gondolva és nem a most elindított építkezésekre), hamarosan újabb átadási boomra lehet számítani. Az egybegyúrt országos adatok, valamint a budapesti számok viszont sokszor nem engedik láttatni, hogy mekkora is a különbség az ország egyes része között. A több ezres lakásépítési szám a fővárosban szinte elvárt, de van olyan megye (nem település, hanem egy egész megye) az országban, ahol bizony a 20 darabot sem éri el a 9 hónap alatt átadott új otthonok száma. Ez azt is jelenti, hogy bőven van még olyan térség, ahol hasznát vennék a lakáspolitikai kedvezményeknek.

A lakásépítések száma országosan 2016 óta gyakorlatilag folyamatosan emelkedett, egészen 2021 második negyedévéig, amikor megtört ez a tendencia. Ekkora futottak ki ugyanis a lakáspiaci kedvezmények által generált építések, ekkora fejezték be azokat a lakásokat, amiket a korábbi évek ösztönzői hatására indítottak el a fejlesztők és a magán építtetők. 2021 III. negyedévére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés