Előfizetői tartalom

Cementválság: újabb szög az építőipar koporsójában

Portfolio
Fennáll annak a kockázata, hogy Svédország cementhiánnyal fog küzdeni, amely súlyos gazdasági, környezeti és társadalmi következményekkel járhat - véli Johan Grip az Euroconstruct svéd elemzője. Amikor egy eddig könnyen beszerezhető építőipari alapanyagnál fennáll a veszély a hirtelen megfogyatkozásra, érdemes elgondolkozni olyan hosszú távon fenntartható megoldások kidolgozásán, amelyek nemcsak az éghajlati hatásokat csökkenthetik, hanem az építési szükségleteket is garantálják a jövőben. A svédországi történések tanulságos példaként szolgálhatnak a hazai piac számára is: az egy nagy beszállítótól való függés, komoly ellátási veszélyekkel fenyeget.

A 2022-es cementellátással kapcsolatos bizonytalanság Svédországban nagyon kedvezőtlenül hathat mind a nem-lakóépületek, mind a lakóépületek, valamint az infrastrukturális projektek elindítására is, annak ellenére, hogy továbbra is nagy az építési kereslet. A megfelelő cementellátás kérdése azért sürgető, mert Svédországnak nagy a cementigénye az ipari, infrastrukturális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés